Historien om Rustfrie Bergh AS

Rustfrie Bergh AS er en norsk eiet familiebedrift med tradisjoner innen tynnplateproduksjon siden midten av 1800 tallet. Den gang med sine første lokaler i Homansbyen i Oslo, et par steinkast fra der regjeringskvartalet ligger i dag.

Bildet under er tatt i 1892. Oldefaren til nåværende daglige leder Øivind Johan Bergh, Simen Bergh, står som nr. tre fra høyre.

Dagens selskap ble stiftet i 1964 av Reidar og Johan Bergh, far og farfar til daglig leder.

Selskapet har vært lokalisert forskjellige steder i Oslo. Vi vokste ut av våre lokaler på Furuset og etablerte oss på Dokka i Nordre Land Kommune i 1987.

Frem til 1994 hadde vi lokaler både på Furuset og på Dokka, og valgte å flytte hele virksomheten til Dokka i 1994.

Siden den gang har vi ekspandert flere ganger, og vi disponerer i dag totalt 6400 m2 moderne produksjon, lager og kontorlokaler. Selskapet har også kontor i Oslo.

I «gamle dager» produserte vi bruksgjenstander som kasseroller og kjeler for privat bruk og restauranter. Frem til midten av 1980-tallet produserte vi hovedsakelig benker, skap og skuffeseksjoner, trillebord og vogner, samt oppvaskanlegg for tradisjonelle storkjøkken.

Så dreide produksjonen seg mer mot kjølte arbeidsbord, serveringsdisker, vannbad og varmeskap. I tillegg til tradisjonelt storkjøkkenutstyr og et stadig større utvalg standardprodukter har vi spesialisert oss stadig mer mot kundespesifiserte og spesialdesignede serveringslinjer med kjøle- og varmeprodukter.

Samtidig er vi blitt underleverandør til industrien innen mange ulike bransjer som møbel, infrastruktur, forsvar, fiskeri, jordbruk mm.

I dag er vi en moderne produksjonsbedrift. Med våre 59 kvalifiserte medarbeidere produserer vi i 2023 for i underkant av NOK 90 mill.

Vi ønsker å være der for deg i fremtiden, og samtidig bevare og sikre lokale arbeidsplasser. Med kontinuerlig fokus på forbedringer, kvalitet, konkurransedyktig pris, bærekraftig vekst og moderne maskinpark, arbeider vi for å være din foretrukne samarbeidspartner i Norge.