Våre tjenester

Engineering

Engineering

Vår engineering-avdeling har bred kompetanse innen teknisk tegning, produktutvikling, innovasjon og prosjektledelse. Du kan alltid regne med at vi er der for deg gjennom prosessen fra ide til ferdigstilt produkt. Ved bruk av våre moderne CAD-verktøy, designer og simulerer vi 3D-løsninger i samarbeid med våre kunder for å utvikle kostnadseffektive kvalitets produkter. Med en unik erfaring innen de fleste bransjer har vi alltid tro på at vi kan løse dine utfordringer, og realisere ditt neste prosjekt.

Les mer

Laser

Laser

Vår nye Trumpf TruLaser 3030 på 6 KW har automatisk inn og utmating fra vårt STOPA lager. Den er også knyttet opp mot plukkrobot som gir mulighet for å kjøre store serier døgnkontinuerlig uten bemanning. Vi skjærer rustfritt inntil 20 mm, stål inntil 25 mm og aluminium inntil 10 mm avhengig av konturer. Tykkere dimensjoner skaffer vi fra samarbeidspartnere. Vårt helautomatiske robotiserte platelager fra STOPA har en total kapasitet på 720 tonn. Vi har til enhver tid lagerført mellom 70 og 100 plateformater innenfor rustfritt, syrefast, aluminium, forskjellige stålkvaliteter og noen andre materialer. Platestørrelser inntil 3000 x 1500 mm.

Les mer

Stans

Stans

Vår Amada stanseautomat er knyttet opp mot vårt automatlager fra STOPA. Den har 54 verktøystasjoner. 4 av disse er roterbare. Den er også utstyrt med robotisert plukkarm.

Les mer

Knekk

Knekk

Totalt har vi 5 kantpresser som dekker alle platetykkelser vi operere med. Vår siste og største investering er en kantpresse med en presskraft på 320 tonn og knekker materialer inntil 15 mm tykkelse. Den er utstyrt med integrerte løfte armer og kran, slik at vi kan håndtere store tunge plater på en rasjonell måte. Vi har en robotisert kantpresse. Den er knyttet opp mot vårt STOPA automatlager og er konkurransedyktig for mellomstore og store serier. Store serier og ferdige plate deler kan produseres direkte fra laser/automatlager uten menneskelig berøring.

Les mer

Maskinkapp og rørbøying

Maskinkapp og rørbøying

Vi har 2 automatiske rør sager som skjærer med stor nøyaktighet. Vi skjærer rett og skrått. Disse er også utstyrt med automatisk fremtrekk for seriekapping og buntkapping. Vi skjærer rør, flattstål, vinkelstål, bolt etc. Egen kran tilknyttet maskinene gjør at vi kan håndtere tunge emner på en rasjonell måte. Vi har også en rørbøyemaskin.

Les mer

Sveis

Sveis

Vi sveiser med tig, mig, mag, og elektroder. Vår store sveise avdeling har bred erfaring med rustfritt og syrefast, aluminium og det meste innen karbonstål. Vi tar på oss sertifikat sveising, og tar også nye sertifikater ved behov. NDT rapport leveres om ønskelig. Vi har eget Tig Brush anlegg og benytter samarbeidspartner på syrevask ved behov. Avdelingen har også to valser og en rekke andre maskiner.

Les mer

Slip

Slip

Vi har en Lissmac SBM L – 1500 grademaskin tilknyttet vårt STOPA lager. I tillegg har vi rotasjonsavgrader og vibrasjonsavgrader for mindre produkter. Vår slipeavdeling er også godt utstyrt med alt av slipeutstyr for manuell sliping.

Les mer

Montasje

Montasje

Vi har en stor, fleksibel og allsidig montasjeavdeling som behersker de fleste former for montasje. Avdelingen behersker også det meste innen kjøle og varme montasje.

Les mer

Kvalitet

Kvalitet

Vårt styringssystem (inkludert ERP og filhåndteringssystem) er bygget opp i henhold til ISO-9001.

Les mer

TotAl-gruppen

Vi er medlem og aktivt involvert og engasjert i det som skjer i TotAl-gruppen. TotAl-gruppen samlet behersker det meste innen ulike typer produksjon og kompetanse gjennom alle sine medlemmer. Ingen har alle typer maskiner og kompetanse. Der vi har et behov for en tjeneste eller kompetanse vi selv ikke besitter, bruker vi selskapene i TotAl-gruppen aktivt.

Les mer